انواع دستگاه کارتخوان

انواع دستگاه کارتخوان

خرید انواع کارتخوان سیار ، ثابت ،جیبی
انواع دستگاه کارتخوان

انواع دستگاه کارتخوان

خرید انواع کارتخوان سیار ، ثابت ،جیبی

مشاغلی که بیشتر از همه به دستگاه کارتخوان نیاز دارند

قیمت دستگاه کارتخوان سیار


خرده‌فروش‌ها بیشتر از همه به دستگاه کارتخوان نیاز دارند

 درک این مطلب نیاز به تخصص بانکداری و تحقیق علمی ندارد، اما به چه کسانی خرده‌فروش می‌گویند؟ در این مطلب نگاهی واقع‌بینانه بر اساس سبک کسب و کارهای ایرانی داریم تا دقیقتر نسبت به نیاز مشاغل به دستگاه پوز مطلع شویم. خرده فروش الزاما کسی نیست که تنوعی از کالاهای مختلف را عرضه می‌کند. هر کسب و کاری که هدفش ارائه محصول یا خدمتی به مصرف کننده نهایی است از نظر اقتصادی «خرده‌ فروش» نامیده می‌شود. کسب و کار مثل زندگی سبک‌ها و شکل‌های مختلفی دارد که آمیخته با منابع، فرهنگ و حتا جغرافیای مردم است، به همین دلیل تعمیم دادن آمارهای جهانی به موقیت‌های کوچک جغرافیایی آن هم به صورت کلی چندان راهگشا به نظر نمی‌رسد.

اگر در فروشگاههای بزرگ، مراکز خرید و مجتمع‌های تجاری تعداد زیادی فروشنده می‌بینید که همگی از دستگاه کارت خوان به عنوان ابزار تراکنش مالی استفاده می‌کنند جای تعجب ندارد چرا که فرهنگ استفاده از این ابزار در کسب و کار آنها به خوبی شکل گرفته است اما در مقابل آن صدها شغل خرد‌فروش دیگر هست که به دلیل فراگیر نشدن فرهنگ استفاده از دستگاه کارتخوان  با چالش‌های پرداخت مواجه هستند، مبلغی که آنها از این بابت متضرر می‌شوند به مراتب از هزینه اولیه یک دستگاه بیشتر است. هر کدام از نمونه‌های زیر می‌توانند نماینده یک صنف یا رده‌ی شغلی باشند که ما به دلیل محدودیت تنها به چند مورد اشاره می‌کنیم.


رانندگان تاکسی، پیک موتوری و کرایه‌برها

سالهاست که مسئولان و متصدیان صنف تاکسی‌رانی در تلاشند که راهکارهای اساسی برای حل مشکل پرداخت کرایه راننده‌های تاکسی پیدا کنند، اما همچنان معضل پرداخت‌های خرد  از جنس مبالغ ریز در این صنف باقی و باعث ایجاد تعارض بین راننده و مسافر می‌شود. شیو‌ه‌های پیشنهادی که تاکنون برای مسئله راننده‌ها پیشنهاد شده است مثل کارت‌های شهری و صنفی، برنامه‌های پرداخت موبایلی و غیره هیچ یک نتوانسته است ثبات کافی و بااطمینانی که دستگاه کارتخوان به همراه دارد ایجاد کند. هر راننده تاکسی می‌تواند با تهیه یک دستگاه کارتخوان شخصی، فارغ از تصمیم‌های مقطعی سازمانی به راحتی مشکل دریافت کامل کرایه خود را حل کند. کافیست مبالغ خردی که در طول یک دوره شش‌ماه از دست راننده می‌رود را برای خرید یک دستگاه کارتخوان هزینه کند.

وقتی از کرایه‌برها صحبت می‌کنیم صرفا تاکسی‌ها مدنظر نیستند. وانت‌تلفنی‌ها، پیک‌های موتوری، شرکت‌های حمل و نقل فیزیکی درون‌شهری، آژانس‌های تاکسی سرویس، موتورسیکلت تاکسی‌ها و حتا کارپردازهای صاحب وسیله نقلیه هم در همین ردیف شغلی قرار می‌گیرند. همه آنها به ابزار تراکنش آنلاین نیاز دارند و دستگاههای کارتخوان شخصی یا جیبی بهترین وسیله برای آنهاست، چرا که تمامی مردم با ابزار کارتخوان آشنایی داشته و بدون نیاز به وابستگی سازمانی یا واسط پرداخت، وجه مورد نظر را بدون کارمزد به صاحب حساب منتقل می‌کند.


سرویس‌کارهای ارائه کننده خدمات در محل

ارائه کنندهای خدمات در محل دومین گروه کسب و کاری هستند که علارغم نیاز شدید به پرداخت‌های خرد پرتکرار در محل مشتری، نیاز آنها کمتر دیده شده و به چشم می‌آیند. تصور اشتباهی است که بخواهیم دستگاه کارتخوان را با یک فروشگاه بزرگ و صندوق فروش در کنار در خروجی آن متصور شویم. هر برق‌کار، متخصص تاسیسات یا سروس‌کار  وسایل منزل وقتی با دستگاه کارتخوان به مشتری مراجعه می‌کند نگرانی از این که پس از انجام کار آیا دستمزد خود را کامل دریافت خواهد کرد یا خیر نخواهد داشت، چرا که اکثر مردم از حمل اسکناس خودداری می‌کنند. دستگاههای pos دارای سیم‌کارت به خوبی در هر مکانی که موبایل قابل استفاده باشد، کار می‌کنند. رسید کاغذی دستگاههای کارتخوان برای بسیاری از مردم به منزله رسید خرید یا فاکتور معتبر قابل استناد است، برخی از فروشندگان کمتر به این مهم توجه می‌کنند.


فروشنده‌های سیار و دوره‌گرد

یک مقوا یا تابلو نصب شده کنار بساط فروشنده دوره‌گردی که روی آن نوشته شده است «دستگاه کارتخوان موجود است» به نوعی مزیت غیرقابل انکار فروشنده دوره‌گرد نسبت به سایر رقبا و همکارانش محسوب می‌شود. دستگاههای کارتخوان مشکل عدم همراه داشتن وجه نقد را برای فروشنده حل می‌کند و همچنین به لحاظ این که هر دستگاه کارتخوان به نوعی با یک شماره تلفن مرتبط است، نوعی اطمینان و دسترسی برای مواقع ضروری با فروشنده محسوب می‌شود. ارائه فاکتور فروش در خریدهای خرد نه تنها توجیه مالی و زمانی برای فروشنده ندارد، متداول هم نیست، به همین دلیل اکثر مردم حتا اگر به اندازه آن خرید پول نقد به همراه داشته باشند، باز ترجیح آنها پرداخت وجه با کارتخوان است.

یادآوری می‌کنیم که آمار دقیقی از جزییات بیان شده وجود ندارد! یعنی دقیقا  نمی‌دانیم چه تعداد دستفروش، راننده تاکسی و پیک موتوری کارتخوان دارند و چه تعداد ندارند! اما آنچه از مشاهدات میدانی برمی‌آید کسب و کارهای زیادی بر خلاف آمارهای اینترنتی و کتابخانه‌ای هنوز از دستگاه کارتخوان استفاده نمی کنند که دلیل آن می‌تواند به مسائلی از قبیل عدم آگاهی نسبت به فواید و ضرورت این دستگاه و هچنین تصورات اشتباه آنها برای واگذاری این وسیله کاربردی است. هنوز بسیاری از مردم تصور می‌کنند که دستگاه پوز صرفا به فروشگاه و مغازه‌های ثابت تعلق دارد. بسیاری از راننده‌ها و سرویس‌کارها هم هنوز نمی‌دانند نوعی فروشنده هستند و کارتخوان امروز ضروری‌ترین ابزار فروش برای آنهاست.


source:مشاغلی که بیشتر از همه به دستگاه کارتخوان نیاز دارند

کارتخوان فقط کارتخوان نیست

امکانات دستگاههای کارتخوان محدود به فروش و کارت کشیدن مبلغ مشخصی برای فروش نیست. این دستگاههای کوچکِ پرکاربرد نیز همانند خودپردازها، پیوسته در حال رشد و گسترش خدمات قابل پشتیبانی هستند. در حال حاضر خدمات مختلفی بر روی دستگاههای کارت خوان قابل دریافت است که شناخت  آنها کمک می‌کند یک فروشنده بتواند با افزایش رضایت مشتریان، به تنهایی و بدون فروش کالای خاصی از کنار کارمزدهای خرد دستگاه پوز درآمد داشته باشد. نکته بسیار مهمی که بسیاری از افراد نگران آن هستند امنیت و خطر کلاهبرداری است. در صورتی که دستگاه در محل مناسبی در دسترس مشتری قرار گرفته باشد، بدون نگرانی از وجود هیچ گونه خطری مبنی بر کلاهبرداری یا ایجاد اختلال عمدی، می‌توان خدمات دستگاه خود را در اختیار مشتریان قرار داد. در این مطلب به برخی از مهمترین آنها اشاره می‌کنیم.

پوز

انواع پرداخت‌های شناسه‌دار

بوسیله دستگاه کارتخوان می‌توان انواع قبوض دارای شناسه‌ را پرداخت کرد. شناخته‌شده‌ترین نوع قبض دارای شناسه پرداخت قبض‌های انرژری (آب، برق، گاز) قبوض مخابراتی، جرائم راهنمایی و رانندگی و هر نوع قبضی است که دارای شناسه قبض و شناسه پرداخت است. اگر فروشگاه شما خلوت است و چند دستگاه کارتخوان دارید می‌توانید با نصب برگه کوچکی مقابل دید مشتریان، این موضوع را به آنها هم اطلاع دهید. یقین داشته باشید همیشه تعدادی قبض پرداخت نشده در کیف و جیب مشتری شما وجود دارد که اگر فضا و فرصت مناسب به او اجازه دهد با کمال میل قبض‌های خود را از طریق دستگاه شما پرداخت خواهد کرد.

خرید شارژ تلفن همراه

شاید چندان متداول به نظر نرسد که کسی با هدف خرید شارژ تلفن همراه دستگاه کارتخوان تهیه کند اما قرار دادن یک اعلان کوچک ساده در بالای دستگاه کارتخوان مبنی بر این که: «مشتری گرامی شما با این دستگاه می‌توانید بدون پرداخت هزینه‌ی اضافه شارژ تلفن همراه بخرید» حس خوبی از رضایتمندی و یا به بیانی ساده‌تر مردم‌داری در فروش را به مشتری القاء خواهید کرد. عجیب نیست که بسیاری از فروشگاهها ترجیح می‌دهند میلیون‌ها تومان صرف تبلیغات و دکوراسیون کنند برای جذب مشتری بیشتر اما از کنار ساده‌ترین نیازهای روزمره مردم عبور می‌کنند.

انواع گزارش گیری و مانده حساب

وجود دستگاه کارت خوان به معنی داشتن یک سیستم گزارش‌گیری مستند برای تراکنش‌هاست. امکان گزارش‌گیری و حتی چاپ آن تقریبا در تمام دستگاههای کارتخوان وجود دارد با این تفاوت که بسته به برند دستگاه و همچنین امکانات حساب متصل به آن ممکن است بازه‌ها و نوع گزارشهای استخراجی متفاوب باشد، با این حال می‌توانید از کنار صندوق فروشگاه بدون هیچ ابزار جانبی یا صرف هزینه از روند حساب هر دستگاه پور مطلع باشید.

اتصال مستقیم به صندوق یا سایر برنامه‌ها pc  pos

دستگاه کارتخوان خودتان را مستقیم به صندوق فروش یا نرم‌افزار رایانه‌ای فروش متصل کنید تا نیاز نباشد هر بار مبالغ خرد را وارد کنید. بسیاری از مردم نمی‌توانند مبالغ خرد ریالی را به درستی وارد کنند که این امر موجب کندی روند صندوق و از همه مهمتر واریز مبالغ اشتباه می‌شود. درخواست کارت و رمز هم توسط فروشنده در شأن یک فروشگاه معتبر نیست. با این امکان به آسانی دستگاه را در مقابل مشتری قرار داده، بدون نگرانی از ورود یا واریز مبلغ اشتباه، مشتری فقط رمز عبور خود را وارد می‌کند.

انواع خرید غیر حضوری بدون حضور فروشنده

شکل پذیرفته فروش بدون فروشنده را با امکانات سخت‌افزاری می‌تواند متصور شد. مثلا دستگاههای خودکار ارائه کالا که پس از پرداخت مبلغ به صورت خودکار کالایی مثل نوشیدنی یا شکلات به مشتری تحویل داده یا راه‌بندهای خودکار که پس از پرداخت اجازه ورود یا خروج می‌دهند. شکل کمتر دیده شده‌ای هم هست. جایی تصور می‌کنید اخلاق کار فروشنده را راحت می‌کند. جایی که کالا و دستگاه کارتخوان با مشتری تنها گذاشته شده است. بسته به این که در کجا چه چیزی فروخته می‌شود کارتخوان بهترین ابزار توسعه این تفکر اخلاق‌گرا است، اگر شرایط شما ایجاد می‌کند امتحان کنید.

source: کارتخوان  فقط کارتخوان نیست

انواع دستگاه کارتخوان، کدام دستگاه پوز مناسبتر است؟

برای جواب به این سوال (چه نوع کارتخوانی مناسب کسب و کار ماست؟)  اول باید شناخت کلی نسبت به انواع دستگاه pos داشت. تلاش می‌کنیم بدون وارد شدن به مباحث پیچیده فنی، با معرفی کلی انواع دستگاههایی که تاکنون به بازار عرضه شده، پاسخ مناسبی به این سوال ارائه کنیم. دستگاههای کارتخوان به به نسبت متوسط عمر حضور در بازار پرداخت الکترونیک، از سایر ابزارهای این حوزه پرتغییرتر بوده و با شتاب بیشتری مسیر پیشرفت را طی می‌کنند. ساختار فنی دستگاههای کارتخوان از سایر ابزارهای عمومی پرداخت مانند خودپرداز بسیار ساده‌تر است. از طرفی چون به تعداد بیشتری از این دستگاهها  نیاز است تولید اقتصادی و انبوه آن اهمیت بسیار زیادی داد. همچنین سهولت استفاده از آن چالشی است که توسعه دهندگان همیشه با آن درگیرند، مجموعه مواردی که به آن اشاره کردیم همه در شکل‌گیری ابزاری که امروز همه‌ی کسب و کارها به آن نیاز دارند تاثیر دارد.

 فروش انواع دستگاه کارتخوان

نسل اول: دستگاههای کارتخوان تلفنی با فناوری Dialup

کسانی که تجربه استفاده از اینترنت مبتنی بر خطوط تلفن را دارند با خصوصات این سبک از اتصال آشنا هستند. اگرچه این فناوری امروز در کامپیوترها استفاده نمی‌شود هنوز برای اتصال برخی از ابزارها مورد استفاده قرار می‌گیرد، مودم‌های Dialup برای ارسال اطلاعات از خطوط مستقیم تلفن بهره می‌برند و هنوز برخی از کارتخوان‌ های موجود با این روش کار می‌کنند. از خصوصیات بارز این نوع از کارتخوان اشغال شدن خط تلفن هنگام ارسال اطلاعات است، اگر در هنگام ارسال اطلاعات از تلفن استفاده شود ارتباط قطع و باید فرایند کارت کشیدن مجددا تکرار گردد. این نوع کارت خوان برای کسب و کارهایی مناسب است که تعداد دفعات استفاده و مجموع تراکنش‌های آنها خیلی کم است. این نوع کارتخوان نسبت به نسل‌های بعدی خود کمی کند به نظر می‌رسد.

نسل دوم: دستگاههای کارتخوان شبکه‌ای (Lan)

ویژگی برجسته این نوع کارتخوان استفاده از کارت شبکه برای اتصال به جای مودم دیالاپ است. کافیست از پورت پشت دستگاه کارتخوان یک کابل شبکه به محل سوئیچ یا مودم خود وصل کنید، بدون نیاز به خط تلفن، کارتخوان از طریق اینترنت به شبکه متصل شده و فرایند ارسال اطلاعات به سرعت انجام می‌شود. سرعت بالای این نسل از کارتخوان‌ها برای فروشگاههای بزرگ و مراکز خریدی که تراکنش‌های بالا و پیوسته نیاز دارند بسیار مناسب است. تقریبا تمامی کارتخوان‌های ثابت فعلی دارای چنین قابلیتی هستند.

نسل سوم: دستگاههای کارتخوان دارای WiFi

این نوع کارتخوان شبیه تبلت یا لپ‌تاپ قابلیت اتصال به اینترنت از طریق وای‌فای را دارد. به خوبی و با سرعت کارتخوان‌های متصل به Lan کار می‌کند و تا شعاعی که برد فرستنده وای‌فای آن را پوشش می‌‌دهد قابل جابجایی است. مهمترین مزیت این نوع کارتخوان عدم نیاز به کابل‌کشی برای تلفن یا شبکه است. در فروشگاههای که نیاز به چندین کارتخوان هست این نوع بسیار کارآمد و به‌صرفه است. معمولا اکثر کارتخوان‌های دارای وای‌فای دارای کارت شبکه lan نیز هستند و هر دو نوع ارتباط را پشتیبانی می‌کنند.

نسل چهارم: دستگاههای کارتخوان‌های سیم‌کارتی یا مجهز به GPRS

این نوع کارتخوان از بستر دیتای موبایل برای اتصال به شبکه اینترنت استفاده می‌کند. به این صورت که پشت دستگاه همانند موبایل محلی برای قرار دادن سیم‌کارت وجود دارد و دستگاه قادر است از طریق فناوری GPRS اطلاعات را ارسال کند. معمولا اکثر دستگاههای پوز سیم‌کارتی، باطری هم دارند که صاحب دستگاه را قادر می‌سازد آن را بدون محدودیت به هر نقطه‌ای منتقل و استفاده کند. بزرگترین محدودیتی که این نوع کارتخوان دارد عدم امکان استفاده در محلی است که پوشش موبایل در آن وجود نداشته یا سیم‌کارت استفاده شده قابلیت ارائه دیتا در آن محل را نداشته باشد. این نوع کارتخوان به دلیل سهولت جابجایی به کارتخوان‌های بی‌سیم هم مشهور است.

نسل پنجم:  کارتخوان اتصل مستقیم به کامپیوتر (PC-Pos)

متداولترین استفاده از این نسل کارتخوان در فروشگاههای زنجیره‌ای و مراکز بزرگ خرید است. در این نوع کارتخوان پس از صدور فاکتور مبلغ به صورت خودکار از طریق کامپیوتر به دستگاه کارتخوان منتقل شده و نیازی به وارد کردن دستی مبلغ نیست. نمونه متفاوت آن تقریبا در بیشتر پمپ‌بنزین‌ها در حال استفاده است. بستر اتصال مستقیم کارتخوان با دستگاههای دیگر مثل صندوق فروش یا نازل پمپ بنزین یک رایانه‌ی واسط است که قادر است هر نوع فعالیت مورد نیاز تعریف شده بین دو دستگاه را انجام دهد.

نسل ششم: کارتخوان‌های موبایلی یا شخصی

کارتخوان‌های موبایلی در واقع همان دستگاههایی هستند که با فناوری gprs به شبکه بانکی متصل شده و اطلاعات را بر بستر دیتای موبایل منتقل می‌کنند، این دستگاهها از نظر ظاهری بسیار سبکتر و کوچکتر از نسل قبلی خود هستندو در ظاهر به موبایل شبیه هستند اما شکاف مخصوص کارت کشیدن دارند. برخی دارای چاپگر و برخی هم بدون چاپگر هستند. معمولا برای کسب و کارهای شخصی و تعداد تراکنش‌های بسیار پائین مناسب می‌باشند. این نوع کارتخوان به کارتخوانهای شخصی معروف هستند و در مدل‌های جدیدتر از سیستم‌عامل‌های موبایل هوشمند مانند اندروید برای مدیریت اطلاعات آن استفاده می‌شود.

هرچقدر تنوع دستگاههای پوز بیشتر شود طیف وسیعتری از کسب و کارها را شامل می‌شود. اغلب کارتخوان‌های موجود امروزی همزمان دارای امکانات چند نسل هستند، با توجه به این که برای هر یک از انوع معرفی شده برندهای مختلفی در بازار موجود است ممکن است تشخیص این که چه دستگاهی مناسب چه نوع کسب و کاری است برای برخی فروشندگان سخت باشد از همین رو مشاورین شرکت آیریک تجارت نصف جهان آماده‌اند در این خصوص اطلاعات لازم را در اختیار شما بگذرند. با ما تماس بگیرید.

 

source: انواع دستگاه کارتخوان، کدام دستگاه پوز مناسبتر است؟ 

تا کارتخوان هست، نیکوکاری هست، عشق هست، مهربانی هست

از اختراع سکه و پول بیش از پنج‌هزار سال می‌گذرد. با اختراع پول، کمک‌ و نیکوکاری صورت نقدی به خود گرفت و تا همین امروز تنها با تغییرات جزئی نسبت به این‌همه سال باقی مانده است. اما امروز دستگاه کارتخوان در حال تغییر رفتار این فرهنگ چندهزار ساله است. صندوق‌های دریافت اعانه‌ی نقدی مانند صندوق‌های صدقه‌ای که تقریبا در تمامی کشور پراکنده و شناخته‌ شده هستند امروز با چالش بسیار جدی مواجه‌اند. با وجود گستردگی دستگاههای کارتخوان مردم کمتر تمایل و نیاز به نگهداری و حمل پول نقد دارند. و این موضوع باعث شده است واریز‌های بداهه و لحظه‌ای صندوق‌های خیریه به کمترین میزان ممکن کاهش پیدا کند. اگر چه فرهنک وقف در کشور ما جایگاه ویژه‌ای در بین مردم دارد، بخش قابل توجهی از درآمد خیریه‌ها و پایگاههای دریافت کمک‌های مردمی به همین پرداخت‌های خرد وابسته است. تغییر رفتار مردم در نحوه کمک به مراکز خیریه تا حدود زیادی تابع رفتارهای مالی و تغییر فرهنگ پرداخت است.

دستگاه کارتخوان

پایان راه صندوق‌های صدقه و خیریه‌های دریافت نقدی

 

صندوق‌های صدقه و خیریه نقدی خواه ناخواه به پایان عمر کاری خود رسیده‌اند. سکه‌های فلزی به نسبت ارزش ریالی دردی از متقاضیان خیریه‌ها دوا نمی‌کنند کما این که بسیاری از مردم امروز سکه‌ها و اسکناس‌های خرد خود را به صندوق‌های خیریه‌ها می‌ریزند تا از شر پول‌خردهای بلااستفاده راحت شوند. با این اوصاف حجم قابل توجهی از دریافتی‌های صندو‌ق‌های خیریه کم خواهد شد. بخش زیادی از درآمد خیریه‌ها متمرکز به صندو‌ق‌هایی است که این اواخر به شکل توزیع در منزل و محل کار هم اقدام به دریافت کمک‌های نقدی می‌کردند. حال وقتی نقدینگی وجود نداشته باشد عملا وجود صندوق هم توجیهی ندارد. این نکته را هم باید در نظر داشت که خود تولید، توزیع، جمع‌آوری و مدیریت این صندوق‌ها هزینه‌های پنهان قابل توجهی به خیریه‌ها تحمیل می‌کند. برای حفظ درآمد خیریه‌ها در حال حاضر دو راهکار وجود دارد. اولین راه، استفاده از دستگاه خودپرداز بوده و دومین راهکار استفاده از دستگاه کارت خوان است.

 

دستگاههای کارتخوان جایگزین مناسب برای دریافت خیرات و نذورات نقدی

 

آمارها نشان می‌دهد صندوق‌های خیریه‌ای که در مراکز معتبر مذهبی، دولتی یا سازمانی قرار دارند به مراتب از صندوق‌های پراکنده در گوشه و کنار شهر، خیابانها و یا جاده‌ها اعانه بیشتری جذب می‌کنند. این بررسی ساده نشان داد که توزیع بدون برنامه صندوق‌ها کنار هر کوچه و خیابان باعث جذب حمایت‌های بیشتر مالی مردم نخواهد شد. گاهی در بعضی از خیابان‌ها یا کنار برخی از جاده‌ها تعدد بیش از حد و متنوع صندو‌ق‌های خیریه نه تنها باعث بدمنظره شدن شهر می‌شود، بر روی تصویر بیرونی فرهنگ انفاق و صدقه نیز تاثیر منفی می‌گذارددستگاه کارت خوان می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای صندوق‌های خیریه و صدقه باشد با این تفاوت که نباید بدون برنامه و اصول در هر مکانی یک دستگاه کارتخوان برای دریافت کمک‌های مردمی قرار داد.

 

واگذاری امانی دستگاه کارتخوان به مراکز معتبر توسط خیریه‌ها

 

خیریه‌ها و مراکز جمع‌آوری کمک‌های مردمی می‌توانند با تهیه کردن دستگاه‌های متعدد کارتخوان و سپردن امانی آن به پایگاههای معتبر مذهبی مثل مساجد، حسینه‌‌ها، تکایا و شرکت‌ها و سازمان‌ها، همچنان به جذب کمک‌های نقدی مردم بپردازند. با این تفاوت که دستگاه کارتخوان بر خلاف صندوق صدقه نیاز به نیروی انسانی ثابت برای توزیع و جمع‌آوری صندوق‌ها ندارد. امکانات داخلی دستگاههای کارتخوان واگذار شده قابل مدیریت است و میزان تراکنش هر دستگاه نیز قابل گزارش‌گیری است. حرکت خیریه‌ها به سمت راهکارهای فناوری باعث پایداری خدمات انسان‌دوستانه آنها خواهد شد و تغییر رفتارهای مالی مردم مانعی برای نوع‌دوستی و کمک به دیگران به حساب نمی‌آید.

 

عبور از مبالغ خرد اهدایی با دستگاه کارتخوان

 

امروز سکه‌های رایج فلزی و مبالغ خرد عملا جایگاهی در اقتصاد خانواده‌ها ندارند. تقریبا با کمتر از 500 تومان هیچ کالایی در سوپرمارکت‌ها نمی‌توان خریداری کرد. این واقعیتی است که پیش‌روی اقتصاد تورم زده کشور ما قرار دارد. در بسیاری از مراکز درمانی و شرکت‌های تجاری خیریه‌ها اقدام به نصب صندوق‌های صدقه شیشه‌ای و شفاف می‌کنند. اگر به تنوع اسکناس‌های ریخته شده داخل این صندوق‌ها دقت کنید کمتر اسکانس‌های درشت با مبالغ بالا در آن مشاهده می‌شود. دستگاه کارتخوان می‌تواند این فرهنگ خرده‌ پرداخت را تغییر دهد. این پول‌خردهایی که درون این صندوق‌ها ریخته می‌شود به احتساب هزینه خود صندوق و شخصی که باید آن را خالی و اسکناس‌های سالم را جدا و به حساب بانک واریز کند به هیج عنوان توجیه اقتصادی ندارد. سمت دیگر این قضیه کمک‌هایی است که از طریق دستگاه پوز دریافت می‌شود. به ندرت کسی برای 100 یا 500 تومان هدیه از دستگاه استفاده می‌کند. فناوری بر روی رفتاری افراد تاثیر می‌گذارد، در اینجا هم می‌توان از گرایش مثبت پرداخت مبالغ بالاتر به نفع خیریه‌ها استفاده کرد.


source:تا کارتخوان هست، نیکوکاری هست، عشق هست، مهربانی هست